beroepsvereniging

Sampo Vereniging van actief beeldende therapeuten

De actief beeldende therapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Sampo. Deze vereniging bestaat sinds 1998. Sampo behartigt de belangen van de therapeuten. Onder andere via statuten en een huishoudelijk reglement. In het beroepsprofiel zijn gedragsregels en de beroepscode uitgewerkt. Bovendien heeft de Sampo jaarverslagen vanaf het jaar van oprichting. De Sampo en haar opleiding voldoen aan de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Dit is geregeld via aansluiting bij de Nederlandse Vereniging voor Antroposofische Zorgverleners (NVAZ) .

De Sampo verzorgt jaarlijks drie studiedagen. Hier staan de ontwikkelingen in ons vakgebied op reeds bekende terreinen centraal. Daarnaast wordt ieder jaar in september een 3-daags studieweekend georganiseerd. Bovendien verzorgt de Sampo de opleiding actief beeldende therapie.

Samen zien we meer

De actief beeldende therapeuten hebben maandelijks overleg in de vorm van intervisie.
Hier zijn de kinderen het belangrijkste onderwerp. We buigen ons gezamenlijk over de hulpvraag van een specifiek kind. En ook over de beelden die hij of zij heeft laten zien. Bovendien bespreken we vakinhoudelijke en andere relevante vragen.
Daarnaast is intervisie een belangrijk middel om elkaar te kunnen volgen in de uitvoering van ons werk.

Vergoeding van de actief beeldende therapie

In een aantal gevallen is het mogelijk om de behandeling (deels) vergoed te krijgen. Check hiervoor uw polis bij uw verzekeringsmaatschappij.

Contact

Heb je een vraag, mail het aan het bestuur van de Sampo: bestuur@actiefbeeldendetherapie.nl
Je ontvangt binnen 14 dagen een reactie.

 

Sampo-logo-groen